بصائر
بصائر

بصائر

هشدار رهبر انقلاب در خصوص تضعیف تفکر انقلابی در حوزه‌ها/جهت‌گیری کلی کشور خوب است


اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه) در دیدار اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با تبیین جایگاه و نقش بی بدیل و تأثیرگذار حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی به برخی تلاشها برای انقلاب زدایی از حوزه های علمیه اشاره و تأکید کردند: حوزه علمیه قم باید همچنان یک «حوزه انقلابی و مهد انقلاب» باقی بماند و رسیدن به این هدف نیازمند اندیشه، تدبیر و برنامه ریزی دقیق است.رهبر انقلاب اسلامی سخنان خود را با بیان مقدمه ای درخصوص تأثیرگذاری حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی و استمرار آن و نسبت حوزه علمیه قم با انقلاب آغاز کردند و گفتند: دو جریان در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی تأثیرگذاری آشکار داشتند ۱- دانشگاه ۲- حوزه علمیه.حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به وجود مبارزات دانشگاهی در نقاط مختلف جهان بدلیل فضای طبیعی دانشگاهها و آشنایی دانشجویان با مسائل روز افزودند: مبارزات دانشجویی در ایران، چه در دوره مبارزات اسلامی و چه قبل از آن هم وجود داشت اما مبارزات دانشجویی بدلیل دامنه محدود تأثیرگذاری آن هیچگاه به یک تحول و انقلاب در کشور منتهی نشد.

ایشان تأثیرگذاری حرکت و مبارزه دانشگاهی در پیروزی انقلاب اسلامی را به دلیل حضور عامل اصلی یعنی مبارزات روحانیت دانستند و خاطرنشان کردند: ما قدردان مبارزات دانشجویان هستیم اما اگر این مبارزات بدون حضور مبارزات روحانیت بود، قطعاً به همان محیط دانشگاه محدود می شد و به اتمام می رسید.

رهبر انقلاب اسلامی، «فراگیر بودن و تأثیرگذاری» را دو ویژگی حرکت روحانیت در انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: حوزه علمیه قم از دو بخش «مرجعیت و طلاب» تشکیل شده است که امام (ره) به عنوان بخش مرجعیت، اعلامیه می دادند و سخنرانی می کردند اما آن بخشی که سخنان و دیدگاههای امام (ره) را به عمق جامعه و تا دور دست ترین مناطق رساند، روحانیت و طلاب بودند.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر حوزه علمیه قم نبود، حرکت امام (ره) شاید به موفقیت نمی رسید و این، نشان دهنده نقش حوزه علمیه قم در شکل گیری و استمرار انقلاب اسلامی است. ایشان افزودند: آن نیرویی که مردم را به خیابانها آورد و آن راهپیمایی های بزرگ و میلیونی را شکل داد، تأثیرگذاری طلاب بود که فکر و نیت امام (ره) را در دورترین نقاط کشور نیز منتقل کردند.رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه حلقه واسط میان امام (ره) و شکل گیری انقلاب اسلامی، حوزه علمیه قم بود، خاطرنشان کردند: با توجه به نقش ممتاز و بی بدیل حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی، اکنون انگیزه ها و طرح هایی برای «انقلاب زدایی» از حوزه علمیه وجود دارد.

حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: اگر بخواهیم  نظام اسلامی همچنان «اسلامی و انقلابی» بماند باید حوزه علمیه، «انقلابی» بماند زیرا اگر حوزه علمیه انقلابی نماند، نظام در خطر «انحراف از انقلاب» قرار خواهد گرفت.ایشان با تأکید بر اینکه باید از هرگونه تلاشی برای «انقلاب زدایی» از حوزه های علمیه احساس خطر کرد، افزودند: باید با فکر و تدبیر و برنامه ریزی حکمت آمیز، با این خطر مقابله کرد تا حوزه علمیه قم همواره یک حوزه انقلابی و مهد انقلاب باقی بماند و بینش و حرکت انقلابی در آن توسعه یابد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شیوه های مخالفت با انقلاب افزودند: گاه به صراحت با اصل انقلاب مخالفت می شود اما گاهی غیرمستقیم با مبانی و مبادی اعتقادی انقلاب مخالفت می شود که باید در این زمینه حساس بود و تأکید مکرر بر ضرورت هوشیاری در مقابلِ استکبار و امریکا به همین علت است.

ایشان علت اصلی مخالفت نظام سلطه با جمهوری اسلامی را ایستادگی ایران در مقابل نظام ظالمانه جهانی برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر این ایستادگی نباشد هر اسم و شکلی داشته باشید، نظام سلطه با شما مخالفتی نخواهد داشت.

رهبر انقلاب اسلامی مخالفت با مبانی و مسائل مورد تأکید امام حکیم و بصیر و هوشیارِ ملت را از دیگر شیوه های مخالفت غیرمستقیم با انقلاب و نظام اسلامی خواندند و افزودند: معنای حقیقی تقابل سیاسی و تبلیغی با مبانی و تأکیدات امام خمینی (ره) ، ضدیت با اسلام سیاسی و اسلام نابی است که اولین بار پس از صدر اسلام در ایران به تشکیل حکومت پرداخته است.

ایشان در بیان راه حل مقابله با حرکتی که تضعیف تفکر و روحیه انقلابی را در حوزه ها دنبال می کند گفتند: مجموعه های دست اندرکار حوزه به ویژه مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم می توانند با گسترش برنامه ریزی شده ارتباط منظم و محتوایی با بدنه حوزه، تشکیل گروههای فکری برای دستیابی به راههای صحیح ترویج تفکرات انقلابی، شناسایی و حل مشکلات و شبهات ذهنی طلاب در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای مجمع نمایندگان طلاب را پدیده بسیار خوبی ارزیابی کردند که باید از لحاظ قانونی و جایگاهی و نیز از لحاظ درونی و محتوایی تداوم یابد و تقویت شود.ایشان افزودند: با این نگاه و با برنامه ریزی لازم و در پرتو فضل الهی صدها مدرس موفق و انقلابی تربیت می شوند و با تکیه بر رابطه قلبی و معنوی طلاب و مدرسین، در حوزه های علمیه،  تفکر و روحیه انقلابی هرچه بیشتر ترویج خواهد شد.رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان تأکید کردند: با وجود برخی پدیده های نامطلوب در گوشه و کنار، جهت گیری کلی حرکت کشور، خوب و رو به پیشرفت است و افق آینده به لطف پروردگار در همه زمینه ها روشن است.

کلینتون گام بلند را برای ریاست جمهوری برداشت


هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات پیروز انتخابات مقدماتی و درون حزبی دومین سه شنبۀ بزرگ آمریکا بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از یورونیوز، نتایج آرای اعلام شده از پیروزی قطعی وی در چهار ایالت خبر می دهد و در ایالت میسوری نیز رقابت میان وی و برنی ساندرز بسیار تنگاتنگ گزارش می شود.

وی در سخنرانی خود پس از پیروزی در این انتخابات گفت: «رئیس جمهوری آیندۀ ما باید بتواند سه وظیفه را به خوبی انجام بدهد، نخست بتواند در زندگی مردم تغییرات مثبتی ایجاد کند، دوم اینکه امنیت آنها را تامین کند و دیگر اینکه بتواند دوباره کشور ما را متحد کند.»

بسیاری از هواداران هیلاری کلینتون با اشاره به سابقۀ سیاسی وی در زمانی که بانوی نخست این کشور بود یا وزارت دفاع آمریکا را به عهده داشت، عملکرد وی را خوب توصیف می کنند.

یکی از رای دهندگان به هیلاری کلینتون می گوید: «من فکر می کنم بیشتر مردم او را دوست دارند و معتقدم که او خیلی مستحکم به روی موضوعاتی که ما هم دربارۀ آن صحبت می کنیم کار می کند و به آنها توجه دارد.»

یکی دیگر از هواداران هیلاری کلینتون نیز می گوید: «وقتی هیلاری کلینتون بانوی اول بود من فقط ۱۴ سال داشتم و حالا قادرم به او رای بدهم. او نخستین زنی است که به من نشان داد که لازم نیست برای سیاست ورزی همسر کسی باشم، من می توانیم وارد دنیای سیاست شوم.»

هیلاری کلینتون تاکنون در بیش از ۱۶ ایالت پیروز شده است.

خبرنگار یورونیوز می گوید: «امشب بزرگترین شب پیروزی هیلاری کلینتون از زمان آغاز انتخابات مقدماتی بود. او در نطق پیروزی خود نشان داد که برنی ساندرز دیگر یک تهدید به شمار نمی آید. او حالا می تواند برای مقابله با نامزدی که جمهوریخواهان انتخاب خواهندکرد، خود را آماده کند.»

وزیر دفاع سابق آمریکا در کسب آرای انجمن های درون حزبی نیز نسبت به برنی ساندرز موفق تر بوده و تاکنون بیش از ۱.۵۰۰ انجمن را با خود همراه کرده است.

خدایا ملاقاتت را برای من دوست‌داشتنی قرار ده


مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها که به مدت ۵ شب در حسینیه‌ی امام خمینی رحمه‌الله برپا بود، دوشنبه شب به پایان رسید.

‌‌‌پایان‌بخش این مراسم، دعای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع دست‌اندرکاران اقامه عزای فاطمی در بیت ایشان بود ‌‌‌«فرمودند شب آخر است. یک چند جمله‌ای دعا کنیم.

اللَّهُمَّ امْلَأْ قَلْبِی حُبّا لَکَ وَ خَشْیَهً مِنْکَ وَ تَصْدِیقا لَکَ وَ إِیمَانا بِکَ وَ فَرَقاً مِنْکَ وَ شَوْقاً إِلَیْکَ یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ
(خدایا دلم را از محبت به حضرتت، و ترس از خویش و باور به خود و ایمان به هستى‌ات و هراس از خود، و شوق به‌ سویت آکنده کن، اى داراى بزرگى و بزرگوارى)

اَللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَیَّ لِقَائَکَ وَ اِجْعَلْ لِی فِی لِقَائِکَ خَیرُ الرَّحمةِ وَ اَلْبَرَکَةَ اَللَّهُمَّ أَلْحِقْنِی بِالصّالِحِینَ
(خدایا ملاقاتت را برای من دوست‌داشتنی قرار ده و برایم در ملاقاتت بهترین رحمت و برکت را قرار ده و مرا به بندگان صالحت ملحق کن)

اَللَّهُمَّ أَلْحِقْنا بِالصّالِحِینَ وَ لاَ تُؤَخِّرْنِا مَعَ اَلْأَشْرَارِ وَ أَلْحِقْنا بِصَالِحِ مَنْ مَضَى وَ اِجْعَلْنِا مَعَ صَالِحِ مَنْ بَقِیَ وَ خُذْ بِنا سَبِیلَ اَلصَّالِحِینَ وَ أَعِنِّا عَلَى مَا تُعینُ بِهِ الصالحینَ عَلی أنفُسِهِم وَ لاَ تَرُدَّنِا فِی سُوءٍ اِسْتَنْقَذْتَنِا مِنْهُ یَا رَبَّ اَلْعَالَمِینَ
(و به شایستگان ملحقمان کن و ما را به همراهی گناهکاران مینداز و به بندگان صالحت در گذشته ملحق کن و با شایستگان آینده قرارمان ده و ما را به راه صلحا ببر و بدان‌چه صالحان را کمک کردی، به ما کمک کن و در آن بدى که از آن خلاصمان کردى، برمگردان؛ اى پروردگار جهانیان)

‌‌‌تلخی‌های زیادی، بدبختی‌های زیادی، ضعف‌ها و روسیاهی‌های زیادی، این ملت در طول تاریخ تحمل کرده؛ پروردگارا هرگز این ملت را به آن روزهای تلخ برنگردان!
دل‌های پر از شوقی، ذهن‌های پر از انگیزه‌ای، در جهت حرکت به جلو امروز در کشور ما وجود دارد؛ پروردگارا این دلها را این ذهنها را، صاحبان آنها را روز به روز موفق‌تر بفرما!
‌‌پروردگارا آرزوهایی، امیدهایی، آرمانهایی، دربرابر چشم فرزندان انقلاب ترسیم شده؛ پروردگارا این امیدها و این آرزوها را به طور کامل برآورده بفرما!
ما را در این قافله جزو عقب‌افتادگان قرار نده!
ما را در این مجموعه جزو کسانی که از کمک تو برخوردارند قرار بده!
‌‌پرودگارا زندگی ما را در راه خود قرار بده!
مرگ ما را در راه خود قرار بده!
شهادت را برای آنها که مشتاق شهادت‌اند نصیب بفرما!
‌‌پروردگارا نظر لطف این بزرگواران را متوجه این مجموعه بفرما؛ متوجه همه ملت ایران بفرما؛ متوجه همه امت اسلامی بفرما!
‌‌پروردگارا برادران ما را در یمن، در عراق، در سوریه، در لبنان، در نیجریه، در پاکستان، در افغانستان، در بحرین و در همه‌ی نقاط عالم به محمد و آل محمد نصرت عنایت بفرما!
دشمنانشان را مخذول و منکوب بفرما!
ما را در مقابله با دشمن بصیرت عزم راسخ فهم درست و قدم ثابت در ادامه حرکت تداوم حرکت مرحمت بفرما!
رحم الله من قرأ الفاتحة...»

چرا روسیه به تحریم جدید علیه ایران، "نه" گفت؟/ آمریکایی ها معترفند با آزمایشات موشکی، برجام نقض نشده


جلسه شورای امنیت سازمان ملل امروز بدون نتیجه ای درباره برنامه های موشکی ایران خاتمه یافت. تحلیل آرایش نیروهای بین المللی در مواجهه با آزمایشات موشکی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروز آمریکا و فرانسه در شورای امنیت تهدید به تحریمهای جدید بنا بر ادعای نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت به خاطر آزمایشهای موشکی ایران داشتند. ولی این تهدید با نه قاطعنامه روسیه، پایان یافت. چگونگی اجرای این تهدیدات و آرایش نیروهای بین المللی درگیر در بحث آزمایشات موشکی ایران، موضوع گفتگوی ویژه خبری بود که دیشب در شبکه 2 سیما برگزار شد.
توکل حبیب زاده، استاد دانشگاه به صورت حضوری در این برنامه حضور داشت و بهشتی پور کارشناس حقوق بین الملل به همراه صفراف، رئیس مرکز مطالعات ایران شناسی مسکو به صورت تلفنی وارد گفتگو شدند. کامران نجف زاده خبرنگار واحد مرکزی خبری از نیویورک نیز آخرین تحولات شورای امنیت سازمان ملل را تلفنی گزارش کرد.
در ادامه مشروح این نشست را می خوانید.

فکر می کنید رزمایش موشکی ما ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است؟
حبیب زاده:
منعقد شدن برجام، پذیرش صلح آمیز بودن فعالیتهای هسته ای کشور است. اجرایی شدن برجام نیز قرار بود تغییر اساسی در بررسی موضوع ایجاد کند و منجر به روابط جدید ایران و 1+5 می شود و نسبت به فعالیتهای ایران اعتماد حاصل شود.
ایران همه تعهدات خود درباره برجام را انجام داده. انتظار می رفت کشورهای 1+5 نیز بهانه های غیرحقوقی خود را برای برچسب زنی و ادعای تخطی ایران از تعهدات خود را کنار بگذارند. آمریکایی ها مدعی هستند ایران بیانیه مستقل که ضمیمه قطعنامه 2231 را نقض کرده. در بند 3 این بیانیه از ایران درخواست شده تا هیچ فعالیت مرتبط با موشکهای بالستیک طراحی شده برای حمل کلاهک هسته ای را انجام ندهد. وقتی برنامه هسته ای ما صلح آمیز شناخته می شود، دیگر کلاهک هسته ای وجود ندارد که با این موشکها حمل شود. فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی ایران صلح آمیز بوده و فتوای حرمت ساخت و استفاده از سلاحها توسط مقام معظم رهبری صادر شده و برای ما بسیار الزام آور است. فعالیت ما اصلا نظامی نبوده که بخواهیم موشک حامل کلاهک هسته ای را طراحی کنیم. موشکهای ما سلاح متعارف تلقی می شود و نقض بند3 بیانیه هم نیست.

بهشتی پور کارشناس مسایل راهبردی و استاد حقوق بین الملل به صورت تلفنی وارد گفتگو شد.
چطور شد این موضعگیری ها توسط غرب صورت می گیرد؟
بهشتی پور:
همه گروه 1+5 موضع واحد ندارند. آمریکا، اسراییل و بعضا فرانسوی ها موضع دارند. کل 1+5 را دارای موضع واحد نمی دانیم. موضع دفاعی ایرانی هرگز قابل مذاکره نبوده و نیست. تامین امنیت، حق مسلم هر کشور است. بنابراین محدودیت موشکی برای ما قابل تصور نیست. آنها نیز پذیرفته اند این موضوع به صورت توصیه بوده و الزام آور برای ایران نیست. قصد اسراییل از اول، مخالفت با توافق بین ایران و غرب به خصوص برجام بود. الان هم دنبال جلوگیری از اجرایی شدن برجام است.


رجب صفراف، مدیرکل مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه به صورت تلفنی وارد گفتگو شد.
روسیه پاسخ نه به تحریمهای جدید داد. چرا به غربیها، روسیه جواب نه می دهد؟
صفر اف:
روسیه به اینجا رسیده که در سیاست امروز آمریکا، تحریم، جای سیاست را گرفته و این تحریمها با منافع آمریکا همسوست. کشورهایی که می توانند سیاست مستقل داشته باشند، با این تحریمها، مجبور به همکاری با آمریکا می شوند. روسیه از کشورهایی است که سیاست خود را دارد و از منافع خود دفاع می کند و نظر مشخص خود را درباره وضع جهانی دارد. در موضوع تصمیم آخر آمریکا و متحدان او درباره ایران، تعجب آور است برنامه های موشکی را به هسته ای، خلط کنند. روسیه به این نتیجه رسیده که ایران مستقل است و حق مسلم دفاع از منافع خود را دارد و باید امنیت خود را تامین کند. روسیه به شورای امنیت اجازه نمی دهد که تحریمها برای ایران تکرار شود. هیچ کشوری از جمله آمریکا اجازه ندارد تحریمهای اقتصادی و سیاسی علیه کشورهای دیگر از جمله ایران، وضع کند. روسیه به هیچ وجه به تحریمهای شورای امنیت رای مثبت نمی دهد. تصمیم اخیر گروه های صهیونیستی در آمریکا که با نزدیک شدن انتخابات، احساس شکست می کنند این است کمی لابی های یهودی را در آمریکا آرام کنند. ولی این طرح با شکست قوانین بین الملل روبرو می شود و موضع مسکو مشخص است که مخالفت می کند.


چرا آمریکا و فرانسه این موضعگیریها را دارند. چین چه موضعی دارد؟
بهشتی پور:
اگر می بینید روسیه موضع نه قاطع دارد، تحت تاثیر دو عامل است. اول اینکه روسیه خود دچار تحریم است و متوجه شده وعده وعیدهای آمریکایی ها دروغ بوده و با آمریکا در موضوع تحریم مخالفند. چین هم به دلایل اقتصادی در این باره کاملا مخالف است. ما در مذاکره یک چیزهایی می دهیم و چیزهایی می گیریم. ایران موفق شده موضوع موشکها را به توصیه تبدیل کند نه مصوبه شورای امنیت. بعد هم طراحی کردن موشکها اصولا برای سلاح هسته ای نیست. ایران نیز بلافاصله خود را مخالف قطعنامه نشان داد.


یعنی ما برجام را به رسمیت شناختیم ولی قطعنامه را خیر؟
بهشتی پور:
قطعنامه را چه بخواهیم و چه نخواهیم، اجرا می شود. فقط دولتها می توانند تعبد خود را اعلام کنند یا نکنند. قطعنامه آمد قطعنامه های قبلی را فسخ کرد. ایران صراحتا گفت که حاضر به اجرای همه قطعنامه نیست. آنها دیگر نمی توانند در این فضای جدید، بهانه های تبلیغاتی گذشته خود را دنبال کنند.


اگر تحریم در شورای امنیت به نتیجه برسد، چه اثر حقوقی بر برجام دارد؟
حبیب زاده:
یکی از تعهدات طرفین، این است که دنبال تحریم جدید نباشند. این البته به معنی نقض برجام از سوی ایران نیست. آنها تعهد داده اند تحریم جدید علیه ما وضع نکنند. آنها تعهد دارند به بهانه واهی دنبال تحریم ایران نباشند. این به این معنی نیست ما دستمان برای هر اقدامی باز باشد و مدعی شویم هیچ تحریمی نمی شویم. در ماده 39 منشور ملل متحد، اقدام تهدیدآمیز هر کشوری برای صلح، مورد بررسی شورای امنیت قرار می گیرد. ما نباید به تاریخ مذاکرات برجام برگردیم. بخشی از قطعنامه اخیر شورای امنیت، بیانیه مستقلی است که بند 3 آن را برای ما بهانه کرده اند. موضوع این است که آزمایش موشکی ایران، نقض برجام است؟ نقض قطعنامه است یا نقض حقوق بین الملل؟ آزمایش موشکها، نقض هیچ کدام نیست. به موجب حقوق بین الملل هر کشوری حق دارد دفاع مشروع در مقابل تهدیدات داشته باشد. اتحادیه های نظامی مانند ناتو نیز برای همین منظور شکل گرفته. کشورها حق دفاع مشروع دربرابر تهدیدات دارند که لازمه آن نیز تسلیحات متعدد است. باز هم تست سلاحهای متعارف، تمهیدی برای انجام دفاع مشروع است. در بیانیه ضمیمه قطعنامه نیز اولا امر توصیه ای است نه الزام آور. بعد هم جهت جلوگیری از طراحی موشکهای با کلاهک هسته ای است. اصل حسن نیت را در برجام و قطعنامه داریم.

نجف زاده، خبرنگار واحد مرکزی خبر از نیویورک وارد گفتگو شد.
آخرین اخبار از شورای امنیت چیست؟
نجف زاده:
خانم سامانتا پاول از طرف آمریکا میگوید شواهد نشان می دهد موشکهای ایران توانایی حمل کلاهک را دارد البته باید بررسی فنی بیشتری شود. نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز بیانیه دارد که این آزمایشها مغایرتی با برجام ندارد. آمریکایی ها نیز به این نکته معترفند، ولی بحث بر سر این است که آزمایشهای موشکی ایران، قطعنامه 2231 را نقض کرده یا نکرده.

مراسم عزاداری شام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب،ناطق نوری،جنتی،احمدی‌نژاد و عارف


مراسم سوگواری و عزاداری شام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه از اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری در این مراسم  حجت الاسلام  رفیعی در سخنانی دشمن‌شناسی و غفلت نکردن از مکرهای دشمن را یکی از توصیه‌های مهم قرآنی برشمرد و گفت: مسلمان عاقل و هوشیار، دشمنان درونی و بیرونی جامعه اسلامی را به‌درستی می‌شناسد و ضمن پرهیز از رفتاری که موجب تقویت آنان شود، از شیوه‌ها و روشهای شیطانی دشمنان نیز پرهیز می‌کند.وی «تخریب باور، امید و وحدت جامعه اسلامی» را از راهبردهای اساسی دشمن خواند و افزود: دشمنان دین خدا می‌کوشند بی‌دینی، غفلت و سستی را ترویج کنند و اگر موفق نشدند، آنگاه با ایجاد موانع، جامعه اسلامی را در پیمودن راه درست به دشواری بیاندازند.در این مراسم، همچنین آقای میثم مطیعی به مرثیه‌خوانی و نوحه‌سرایی در عزای حضرت صدیقه کبری سلام‌الله علیها پرداخت.